Restauratie van historische Batz-orgel uit 1809

Professionele restauratie

 

Vanaf januari dit jaar is het Batz-orgel op de locatie Wijk & Aalburg  in groot onderhoud en wordt het orgel op een professionele wijze gerestaureerd. De buitenkant wordt opnieuw van verflagen voorzien, terwijl de binnenkant en het hele orgelwerk van toetsen, balgen en orgelpijpen gerestaureerd en onderdelen vervangen zullen gaan worden.

Excursie op 1 juni aanstaande


Om het gerestaureerde orgel te kunnen bewonderen, wordt er op zaterdag 1 juni a.s. een excursie georganiseerd naar het atelier van orgelbouwer Hans van Rossum in Wijk en Aalburg. Hij zal vertellen wat hij en zijn assistenten hebben ontdekt in het binnenste van het orgel en een uitleg geven over wat er sinds 7 januari 2019 allemaal moest gebeuren om tot dit resultaat te komen.

Natuurlijk worden er door onze organisten ook enkele stukken op het orgel gespeeld, zodat u ook kunt horen hoe ons vernieuwde orgel gaat klinken. In de VIER schrijft Dick van Dijk een aantal artikelen over de technische kant van de restauratie, in de bijdrage van deze maand legt hij uit hoe en waarom de toonhoogte van het orgel gaat wijzigen.

Wilt u mee? Dat kan! Geeft u zich dan tot uiterlijk zondag 19 mei op door uw naam te vermelden op de intekenlijst achter in de kerkzaal.Programma excurcie 1 juni

Binnenkort volgt hier het definitieve programma van de excursie

Echter kunnen we u al wel een klein doorkijkje in het programma geven...onderdelen van de excursie zijn:

  • elkaar ontmoeten in het atelier van Hans Van Rossum.
  • Uitleg over wat hij en zijn team bij de restauratie heeft ontdekt (o.a. over de ouderdom van het orgel)
  • Onze organisten zullen ook een aantal stukken op het orgel spelen, zodat u het orgel niet alleen kunt zien maar ook horen!


De excursie vind plaats op zaterdag 1 juni a.s. We vertrekken om 09.00 uur vanaf de Torenpleinkerk en verwachten na 13.00 uur weer terug te zijn.
Doneer vandaag nog!

Mobile


Via de mobiele optie kan je het formulier invullen en verzenden of gebruik de donatie knop bovenaan de menubalk.

Online

 

Er zijn diverse digitale opties om uw donatie te realiseren. Via IDeal, of  PayPal.

In de kerk

 

Als u in de kerk bent op zondag kunt u ook via de collecte uw donatie voor de projecten geven.

Heeft u nog vragen  of wilt u meer informatie ?

 

Klik op onderstaande button om een bericht te sturen