Uitbreiding en nieuwbouw van achterbouw kerk

Foto's van de verbouwing (mei 2019):

Nieuwe naam voor de achterbouw gezocht!!

Bedenk jij de nieuwe naam voor de achterbouw? Laat het weten!

Nu de verbouwing van de ‘Achterbouw’ gaande is leek het de kerkenraadgoed om ons te beraden over een nieuwe naam voor deze plaats. De achterbouw is een ruimte waar mensen elkaar ontmoeten, samen koffie drinken, samen eten en vergaderen. Het is natuurlijk leuk als de nieuwe naam op bovenstaande functies inspeelt. Daarnaast is het mooi als de naam 'past' bij de kerk.

 

Mocht u een suggestie hebben dan kunt u deze voor 15 mei mailen naar Truus van de Kamp: tvdkamp123@gmail.com 

 

De eerste palen in de grond!

Deze week zijn de werkzaamheden aan de Achterbouw concreet begonnen: zes palen van 7.75 m voor de uitbreiding van de Achterbouw zijn dinsdag jl. de grond in geboord. Het eerste deel van de fundering ligt er!

Op maandag 1 april worden s middags in de hal van de Achterbouw voorbereidende (bouwkundige) werkzaamheden gedaan voor het verplaatsen van de meterkast. Op maandag 8 en dinsdag 9 april worden de meters naar die nieuwe kast overgezet, er is dan in het hele kerkgebouw geen elektra en gas beschikbaar. 

Het deel van de inventaris dat wij na de verbouwing willen hergebruiken wordt op 4 mei verplaatst naar de kelder, andere stukken, die we niet meer kunnen/willen gebruiken, zijn dan al afgevoerd naar kringloopwinkel De Cirkel of moeten alsnog naar De Stits.

 

Resultaten inspectiebezoek

Onlangs heeft er een uitgebreide bouwinspectie plaatsgevonden. De resultaten hebben invloed op de bouw, de planning en de kosten van de uitbreiding en nieuwbouw van de achterbouw van de kerk. De eerste resultaten van het inspectiebezoek, treft u hieronder op een rij:

  • De verzakking van de steunbeer buiten, lijkt zijn oorzaak vooral binnen te hebben. De vloer van de gedachte-nis zakt namelijk al sinds 2003, in tegenstelling tot de rest van de Torenpleinkerk. Hierdoor komt er een steeds grotere spanning op de steunbeer te staan. De ondergrond buiten is echter ook onvoldoende stabiel.
  • Gevolg is dat in de gedachte-nis een plavuis al gescheurd is, de vloer los komt van de muur, de scheuren in de muur steeds verder gaan en ook de trap naar de apsis uit het verband raakt. Geschat wordt dat een oppervlakte van 5-6 m2 moet worden gerepareerd.
  • Oorzaak van dit alles is waarschijnlijk de aanwezigheid van een oude grafkelder op die plek of vlak daarbij, waardoor het zand onder de vloer wegloopt. Om dit op een afdoende manier te onderzoeken en te verhelpen is een uitgebreidere inspectie nodig, waarvoor (een klein deel van) de vloer moet worden opengemaakt.

Zodra er meer bekend, kan een definitief plan van aanpak worden opgesteld voor de uitbreiding van de achterbouw.

We houden u op de hoogte!Doneer vandaag nog!

Mobile

 

Via de mobiele optie kan je het formulier invullen en verzenden of gebruik de donatie knop bovenaan de menubalk.

Online

 

Er zijn diverse digitale opties om uw donatie te realiseren. Via IDeal, of  PayPal.

In de kerk

 

Als u in de kerk bent op zondag kunt u ook via de collecte uw donatie voor de projecten geven.

Heeft u nog vragen  of wilt u meer informatie ?

 

Klik op onderstaande button om een bericht te sturen